Superrask og tullete god asiatisk salat

Bland de raspede og kuttede grønnsakene og legg på et fint fat.

Fres kyllingen i en varm panne i 4-5 minutter. Senk temperaturen og tilsett sukker, soyasaus og chili. La det småfrese i noen minutter til kyllingen blir gyllen og sausen får tykk konsistens. Pass på så det ikke svir seg. Ha i hvitløk det siste minuttet.

Visp sammen limesaft og ca 5 ss olje i en liten bolle. Smak til med noen dråper fiskesaus. Dressingen skal være litt syrlig.

Bland dressingen sammen med grønnsakene. Legg kylling, peanøtter og urter på toppen. Nam nam.

 

Langtidsstekt lammeskank

NYDELIG og mettende høstmat som er rustikt, vakkert å se på og føles ekte. Blir det igjen kraft/saus, kan det fint brukes som base for en deilig suppe dagen etter.

Til 4 pers:

 

4 lammeskanker

2 løk, finhakket

olje eller smør til bruning

2 ss tomatpuré

2 ss worchestershiresaus

1/2 liter mørkt øl

5 dl lammekraft

2 ss sukker

to stilker frisk rosmarin

3 gulrøtter eller andre rotgrønnsaker, grovkøttet

 

Fres løken i olje/smør i en gryte til den er myk og blank. Tilsett tomatpuré og worchestershiresaus, bland sammen. Tilsett øl og kok opp.

Brun skankene på alle sider i en stekepanne. Ha dem så over i gryten. Ha på litt salt og pepper.

Ha sukker i pannen som du brunet kjøttet i. Hell så kraften oppi og varm opp under omrøring. Hell det oppi gryten sammen med rosmarin.

Sett på lokk og la det koke på svak varme i ca 4 timer. Ha i rotgrønnsakene når det er igjen en times tid. Det er ferdig når kjøttet løsner fra beinet. Du kan også ha gryten i ovnen på 120 grader.

 

Servér med potetmos og stekte rotgrønnsaker.