Langtidsstekt lammeskank

NYDELIG og mettende høstmat som er rustikt, vakkert å se på og føles ekte. Blir det igjen kraft/saus, kan det fint brukes som base for en deilig suppe dagen etter.

Til 4 pers:

 

4 lammeskanker

2 løk, finhakket

olje eller smør til bruning

2 ss tomatpuré

2 ss worchestershiresaus

1/2 liter mørkt øl

5 dl lammekraft

2 ss sukker

to stilker frisk rosmarin

3 gulrøtter eller andre rotgrønnsaker, grovkøttet

 

Fres løken i olje/smør i en gryte til den er myk og blank. Tilsett tomatpuré og worchestershiresaus, bland sammen. Tilsett øl og kok opp.

Brun skankene på alle sider i en stekepanne. Ha dem så over i gryten. Ha på litt salt og pepper.

Ha sukker i pannen som du brunet kjøttet i. Hell så kraften oppi og varm opp under omrøring. Hell det oppi gryten sammen med rosmarin.

Sett på lokk og la det koke på svak varme i ca 4 timer. Ha i rotgrønnsakene når det er igjen en times tid. Det er ferdig når kjøttet løsner fra beinet. Du kan også ha gryten i ovnen på 120 grader.

 

Servér med potetmos og stekte rotgrønnsaker.

 

 

 

2 kommentarer
    1. Hei!
      Lammeskank er høsten beste. Vi skal servere det til 6 personer i morgen. Jeg pleier også å brune først før fire timer på kok i øl. I sommer fikk vi lammeskank servert på Venabu fjellhotell. Da var skankene grillet før servering, noe jeg tenker å gjøre i morgen. Tilbehøret blir potetmos med selvplukket mais og grønnkål. Det gledes🍁💃🏼Hurra for den norske bonden👩‍🌾🧑‍🌾

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg