Intet mindre. Perfekt vintermat når du er stivfrossen fra innerst inne til ytterst ute. Den blir fantastisk helt av seg selv. Og den er minst like god dagen etter og dagen etter der igjen. Perfekt å ta med på hytta med andre ord. Enkelt og fantastisk!
8 porsjoner
1 1/2 høyrygg eller annet kjøtt som kan koke lenge, i små biter
4 ss tomatpuré
5 hvitløksfedd, grovhakket
5 løk, grovhakket
fersk timian
4 laurbædblader
4 ss mel
5 dl kraft (har du ikke? bruk f.eks Jacobs sin)
8 dl rødvin
500 g sopp
300 g bacon, i biter
5 gulrøtter, i små biter
salt, pepper
olje, smør
1 stor håndfull hakket persille
Brun kjøttet i en gryte med litt olje. Ha på raust med salt og pepper. Tilsett tomatpuré, hvitløk, løk, timian og laurbærblader. Strø over melet, rør godt før du tilsetter kraft og vin. La det koke opp, dekk til med et lokk og la det småkoke i 2-3 timer.
Stek sopp og bacon i en panne med litt smør. Når kjøttet nesten er klart, tilsett sopp- og baconblandingen og gulrøttene. Smak til med salt og pepper.
Servér med hakket persille og potetmos. Tenn stearinlys, ha noe godt i glasset og nyt!