Verdens beste gryte: boeuf bourguignon

Intet mindre. Perfekt vintermat når du er stivfrossen fra innerst inne til ytterst ute. Den blir fantastisk helt av seg selv. Og den er minst like god dagen etter og dagen etter der igjen. Perfekt å ta med på hytta med andre ord. Enkelt og fantastisk!

 

8 porsjoner

1 1/2 høyrygg eller annet kjøtt som kan koke lenge, i små biter

4 ss tomatpuré

5 hvitløksfedd, grovhakket

5 løk, grovhakket

fersk timian

4 laurbædblader

4 ss mel

5 dl kraft (har du ikke? bruk f.eks Jacobs sin)

8 dl rødvin

500 g sopp

300 g bacon, i biter

5 gulrøtter, i små biter

salt, pepper

olje, smør

1 stor håndfull hakket persille

Brun kjøttet i en gryte med litt olje. Ha på raust med salt og pepper. Tilsett tomatpuré, hvitløk, løk, timian og laurbærblader. Strø over melet, rør godt før du tilsetter kraft og vin. La det koke opp, dekk til med et lokk og la det småkoke i 2-3 timer.

Stek sopp og bacon i en panne med litt smør. Når kjøttet nesten er klart, tilsett sopp- og baconblandingen og gulrøttene. Smak til med salt og pepper.

Servér med hakket persille og potetmos. Tenn stearinlys, ha noe godt i glasset og nyt!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg