Verdens deiligste tunge?

Nå er det tid for skrei og med den kommer skreitunge; en deilig liten lekkerbisken som vi kun får tak i nå. Nesten som kamskjell -men bedre vil jeg påstå. Og mer eksklusiv, for skrei får du kun nå og frem til ca april. Et så godt utgangspunkt fortjener å ha hovedrollen alene, så her er oppskrift på den tradisjonelle varianten: panert og servert med kapers, remulade, sitron, stekte poteter og godt brød.

Østersen har fått tittelen som den mest erotiske råvaren. Vel, da har du ikke prøvd skreitunge.

 

Ingredienser 2 personer:

600 g torsketunger

1 dl hvetemel

ca 2 ts salt

ca 1 ts pepper

2 egg, sammenvispet

2 dl griljermel

2 ss godt smør til steking

2 dl olje til steking

Skyll og tørk tungene. Bland hvetemelet med salt og pepper og ha det i en dyp tallerken. Visp sammen eggene og ha i en ny dyp tallerken og griljermel i enda en tallerken.

Vend tungene først i melet, så i eggene, så i griljermelet før du steker dem gylne i en middels varm stekepanne. La dem renne litt av seg på kjøkkenpapir.

Server med sitronbåter, godt brød, stekte poteter, gode kapers og remulade.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg