Nå er det tid for skrei og med den kommer skreitunge; en deilig liten lekkerbisken som vi kun får tak i nå. Nesten som kamskjell -men bedre vil jeg påstå. Og mer eksklusiv, for skrei får du kun nå og frem til ca april. Et så godt utgangspunkt fortjener å ha hovedrollen alene, så her er oppskrift på den tradisjonelle varianten: panert og servert med kapers, remulade, sitron, stekte poteter og godt brød.
Østersen har fått tittelen som den mest erotiske råvaren. Vel, da har du ikke prøvd skreitunge.
Ingredienser 2 personer:
600 g torsketunger
1 dl hvetemel
ca 2 ts salt
ca 1 ts pepper
2 egg, sammenvispet
2 dl griljermel
2 ss godt smør til steking
2 dl olje til steking
Skyll og tørk tungene. Bland hvetemelet med salt og pepper og ha det i en dyp tallerken. Visp sammen eggene og ha i en ny dyp tallerken og griljermel i enda en tallerken.
Vend tungene først i melet, så i eggene, så i griljermelet før du steker dem gylne i en middels varm stekepanne. La dem renne litt av seg på kjøkkenpapir.
Server med sitronbåter, godt brød, stekte poteter, gode kapers og remulade.